sábado, 19 de noviembre de 2011

16.- Joan Francesc Mira ha reflexionat en els seus assajos sobre la nostra realitat contemporània. Explica-ho.

Joan Francesc Mira és escriptor, antropòleg i professor universitari. És autor de novel·les i reculls de contes com 'Borja Papa', 'Quatre qüestions d'amor' o 'Purgatori' amb els quals va guanyar importants premis.
A més de la seua faceta creativa ressalta el seu treball com a traductor, especialment de la 'Divina Comèdia' de Dante Alighieri.

Com assagista, Mira pren un compromís amb el seua país i la seua cultura, vol ser un ciutadà, en concret un ciutadà valencià. Ha escrit sobre la situació de la llengua i el poble valencià, obres com 'Crítica de la nació pura' o 'Sobre la nació dels valencians'. A més, és autor d'una producció assagística abundant, constituïda per escrits publicats en diaris i publicacions periòdiques que després han aparegut recollits parcialment en volum. Articles que solen partir d'una anècota de la vida quotidiana, dirigits al lector comú i redactats amb un llenguatge no especialitzat, però literari.

Quan se li pregunta si concep els articles com a assajos d'extensió breus, la seua resposta és ''Efectivament. Si no, no n'escriuria, Entenc l'article com una altra manera de fer literatura i per tant el valor literari de les paraules i les idees que conté és fonamental''.


Bibliogràfia
Valencià Literatura, Tarbaca Llibres
www.escriptors.cat

2 comentarios:

  1. Sé que es una tontería bastante grande pero al inicio del tercer párrafo "Com assagista, Mira oren un comprimís smb la seua país..." Le sobra la "a" a ese "seu"

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Sé que es una tontería bastante grande pero a la mitad de tu comentario "Mira oren un comprimís smb la seua país..." Es pren, y no oren y no es smb, es amb.

      Eliminar